Atmos Q3

Atmos Q3

De Q3 verdamper is de nieuwste verdamper van de beruchte verdamperfabrikant Atmos. Het belooft meer dan alleen goede damp, het heeft een ongelooflijk korte opwarmtijd, opladen via micro-USB en een grote selectie aan accessoires. Na het uitproberen van de Atmos Q3 hoef je misschien nooit meer met een waxpen te morrelen.

Beschrijving

Atmos doet het weer, de mensen brengen wat ze willen: een goedkope concentraatverdamper die inslaat als een bom. Ik heb het natuurlijk over de Atmos Q3. Dit kleine wonder is de nieuwste poging van de verdampingsindustrie om de kracht van een dab rig te evenaren met het gemak van een draagbare ervaring. Het is aan jou om te beslissen of dit gelukt is, maar het is zeker te zeggen dat je de damp van de Q3 nog lang zult onthouden.

Het draait allemaal om het glas
De grote “uitblikkende” functie van de Q3 moet zijn lange en illustere glazen steel zijn. Er zijn veel voordelen aan deze opstelling, maar de primaire is de koelere damp die je krijgt van de afstand tussen je mond en de hete motor die het apparaat gebruikt. Glas gebruiken betekent ook dat alle warmte die naar het uiteinde gaat veel efficiënter wordt verspreid dan bij de meeste soorten plastic. Hij is ook gebogen, maakt gebruik van vloeistofdynamica om een sterkere aanzuiging te creëren en voorkomt dat je tijdens een lange inhaal buiten adem raakt. Het uiteinde is verbonden met een handig mondstuk dat gemakkelijk kan worden verwijderd, waardoor een ruime laadruimte wordt onthuld. De Q3 wordt vaak omschreven als een geweldige thuisverdamper, maar dankzij de handige glazen stuurpen zou je de grenzen van de draagbaarheid van Atmos moeten testen.

Alle damp die je kunt weerstaan
Het eerste dat je misschien opvalt aan de Atmos Q3 is het vreemde uiterlijk. Het ziet er zeker niet uit
als veel andere concentraatverdampers. Maar de buitenkant ziet er uit als een schijnbaar onwaarschijnlijke veelzijdigheid. De Q3 rust op een verwijderbare standaard als je wilt dat hij rechtop blijft staan. Zonder de standaard heeft het een afgeronde bodem die meer doet denken aan een vapepen dan iets anders. Dit geeft je de vrijheid om het mee te nemen voor onderweg. Er is weinig reden om je zorgen te maken bij het mee op reis nemen door de veerkrachtige en comfortabele rubberen buitenkant van de Q3. Gezien de kracht die dit apparaat heeft, heeft het een ondermaatse, maar toch stevige behuizing. De lange glazen steel is nog logischer gezien hoe strak alles in de Q3 moet worden verpakt.

Drievoudige spoelkracht
Als je je hebt afgevraagd hoe de Q3 op kan tegen een dab rig in potentie, kijk dan niet verder dan de drie quartz spoelen die zich onder zijn wonderbaarlijke mondstuk bevinden. Zeer weinig of geen concentraatverdampers van deze grootte zijn uitgerust met een drievoudige spoeloven. Dat betekent belachelijk, krachtig vermogen dat beschikbaar is met een druk op de knop wanneer je de Atmos Q3 gebruikt. Veel, veel duurdere wax vaporizers die er zijn beweren dezelfde kracht te hebben, maar de meeste kunnen die bewering niet nakomen. Uitgerust met een 1.100 mAh Li-ion batterij met groot volume, kan de Q3 zijn spoelen op vol vermogen activeren in slechts 2-5 seconden. De enige klacht die tegen de oven kan worden ingediend, is dat deze mogelijk te krachtig is, iets waarvan ik zeker weet dat wax-gebruikers ermee kunnen leven. Dankzij de glazen steel houdt de afstand tussen je mond en de drievoudige spoelen de damp opnieuw smaakvol en zonder hardheid. Nadat je enorme, heerlijke wolken hebt geïnhaleerd uit de Q3, wil je je dab rig vaarwel zeggen.

Thuis en weg
Vergis je niet, de Atmos Q3 lijkt misschien op een vapepen zonder de standaard, maar de natuurlijke plek bevindt zich op een bijzettafel naast je favoriete stoel. Dat gezegd hebbende, het heeft voldoende batterijvermogen om naar buiten te gaan en is behoorlijk effectief om ongezien te blijven als je het goed speelt. Daar zijn een aantal redenen voor.

 1. De eenvoudige bediening garandeert dat je er niet lang mee zult klungelen. Het enige dat je hoeft te doen, is vijf keer op de aan/uitknop drukken, zoals bij een standaard vape, en te wachten tot deze is opgewarmd.
 2. Als je ooit eerder wax hebt gebruikt, weet je dat 5 uur een belachelijk lange tijd is om concentraten te verdampen. Je kunt dus verwachten dat je ongeveer 2-3 dagen gebruik kunt maken van één lading.
 3. Dankzij de standaard kun je hem gebruiken als een thuisverdamper en houdt je hem ’s nachts aangesloten. Onbeperkt verdampen in huis en altijd klaar om te worden meegenomen voor een avontuur.
 4. Het opladen via de micro-USB-poort betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken als je de oplader thuis bent vergeten.

Atmos Q3 video

Het is een goed idee om deze relatief nieuwe vaper in actie te zien! Deze review video is kort en krachtig en geeft je een voorbeeld van de kracht en mogelijkheden die beschikbaar zijn met de Atmos Q3. Het geeft je ook een goed zicht op een van de beste Q3-accessoires, een glazen beker percolator.

In de verpakking

 • 1x Atmos Q3
 • 1x 1.100 mAh lithium-ionbatterij
 • 1x Q3 Standaard
 • 1x Glazen mondstuk
 • 1x Micro-USB-oplader
 • 1x Verpakkingstool
 • 1x Titanium / Triple Quartz verstuiver
 • 1x Handleiding

Conclusie

De Atmos Q3 is een apparaat dat vastzit tussen werelden. Met de afneembare standaard is het moeilijk te zeggen of het beter binnen of buiten wordt gebruikt. Dankzij de drievoudige spoelkracht en de enorme batterij zul je wellicht nooit uit moeten vinden welke. Maar de veelzijdigheid van de Q3 zou niets zijn zonder de dampen waar deze kleine schoonheid om bekend staat. De wereld moet afwijken van het gebruik van butaantoortsen en roestige spijkers, en de Atmos Q3 is nog een stap in die richting. Je kunt verwachten dat met de Q3 alles uit je concentraten wordt gehaald en is dat niet wat we allemaal willen als we wax vaporizers kopen? Het ziet er misschien wat onorthodox uit, maar er is niets vreemds aan het gevoel dat het je achteraf geef, tenzij je niets geeft om grote deals en krachtige dampen.